Social

Asistenta juridica gratuita in Capitala

Pers
oanele cu venituri mici pot consulta gratis un avocat. Retrocedarea caselor nationalizate, drepturile chiriasilor, conflictele de munca, recalcularile de pensii, dar si partajele sint citeva dintre situatiile pentru care Centrul-pilot de consiliere juridica din sectorul 2 ofera asistenta. „Centrul-pilot este parte componenta a unui proiect PHARE de imbunatatire a sistemului de asistenta juridica si va functiona pina in noiembrie. Pina acum au beneficiat de consiliere juridica gratuita aproximativ 56 de persoane, in buna parte pensionari“, explica Monica Maroiu, responsabila de program. Aceasta a adaugat ca problemele pentru care oamenii se adreseaza celor de la centru sint mai ales din sfera dreptului civil, administrativ, dar si penale. „Problemele sint de cele mai multe ori de natura civila, cu privire la drepturi de proprietate, de exemplu retrocedari de case nationalizate , drepturile chiriasilor in case nationalizate, pretentii civile. Mai sint si probleme de drept administrativ - tacerea administratiei, conflicte de munca, recalculari de pensii, divorturi/partaje. In materie penala am avut o plingere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale“, a explicat Maroiu. Centrul-pilot se afla in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, Bdul. Unirii nr. 37, camera 040, parter si este deschis de luni pina vineri, orele 9.00-13.00 si 14.00-16.00. Cei care doresc o consultatie juridica gratuita si vor o programare trebuie sa indeplineasca insa citeva criterii, spun reprezentantii centrului. „Persoanele care au implinit virsta de 18 ani, au cetatenie romana si un venit de maximum 400 de lei pe luna beneficiaza de asistenta juridica gratuita oferita de un avocat roman angajat ca expert in cadrul proiectului“, a explicat Diana Boitas, asistent la centrul-pilot de consiliere juridica. Boitas a adaugat ca sint excluse situatiile in care solicitantii au avocat din oficiu sau au inceput deja procedura de judecata. Proiectul este derulat de GDSI Irlanda, Legal Aid Board Irlanda si Transparency International Romania.
  •   2007-07-30
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.