Social

#asigurari rca #rca #asigurari

Asigurarea RCA este obligatorie! – Cum se poate face ieftin si rapid o asigurare RCA?

Daca detii un autovehicul trebuie sa faci o asigurare auto RCA in mod corespunzator. Aceasta reprezinta un contract de asigurare care se incheie intre tine (ca persoana fizica ori ca persoana juridica) si compania de asigurare. Avand in vedere ca nu toate politele de asigurare sunt obligatorii (ex. asigurarea CASCO), probabil te intrebi daca asigurarea RCA este obligatorie.

Indiferent ca esti in trafic sau ai masina parcata sau trasa pe dreapta trebuie sa ai o asigurare RCA.

Asigurarea auto RCA este obligatorie pentru toti soferii care au autovehicule inmatriculate, chiar si pentru acelea abandonate, sau care sunt tinute in parcare. Nu conteaza daca folosesti sau nu autovehiculul, ca sofer trebuie sa ai aceasta asigurare cumparata, in caz contrar poti risca o amenda foarte mare.

Legea spune ca persoanele care au autovehicule inmatriculate sunt obligate sa se asigure pentru situatiile de raspundere civila in cazul unor pagube care apar in urma accidentelor. in cazul autoturismelor pot aparea diferite riscuri: acte de vandalism, incendiu, avarierea altor autoturisme prin plecarea acestuia de pe loc, actiuni rautacioase si rau-intentionate, diferite accidente.

De asemenea, trebuie mentinuta si continuitatea valabilitatii asigurarii RCA pe perioada de timp cat vehiculul este inmatriculat. si in acest caz nu conteaza daca vehiculul este folosit sau este lasat in parcare.

Cum se face ieftin si rapid o asigurare RCA?

Pentru a face o asigurare poti folosi calculatorul, intri pe Internet, alegi RCA ieftin si poti vedea care sunt tarifele societatilor de asigurare. Prin comparatia tarifelor, poti alege varianta care este mai avantajoasa – poti cumpara cea mai ieftina polita de asigurare RCA din tara.

Avantajele sunt mari daca alegi un RCA ieftin avand in vedere faptul ca nu se percepe adaos, iar livrarea este gratis pe mail, in tara. Alte avantaje:

  • Poti plati polita de asigurare cu cardul, sau in rate, nu se ia dobanda. Exista si posibilitatea de a plati asigurarea in 12 rate.
  • Nu pierzi mult timp, poti comanda asigurarea in mai putin de 3 minute.
  • Dupa ce compari ofertele, iei o decizie si completezi datele.
  • Dupa ce faci plata cu cardul se emite si se trimite polita de asigurare RCA pe mail.

Asigurarea se face intotdeauna de catre proprietarul masinii. Ea ofera protectie pentru prejudicii. Riscurile acoperite incluse in asigurarea RCA sunt:

  • Vatamari corporale, deces, avarii, distrugeri de bunuri.
  • Prejudicii datorate lipsei de folosinta a vehiculului.
  • Cheltuieli pentru solutionarea unui litigiu sau cheltuieli de judecata ale persoanei prejudiciate.
  • Prejudicii materiale, costuri pentru taxe de timbru, costuri de inmatriculare, costuri de iradiere.
  • Costuri pentru transportul vehiculului ce a fost avariat si altele.

in contractul de asigurare apar trecute toate riscurile incluse, trebuie citite cu atentie inainte de a plati polita RCA. in caz de accident, despagubirile se acorda pentru suma de bani pe care asiguratul a platit-o pentru acoperirea prejudiciului. El trebuie sa faca dovada faptului ca detine o polita de asigurare in data producerii accidentului.

Ce faci in cazul unor acte de vandalism?

Daca te trezesti ca ai masina lovita, un geam al portierei spart sau oglinda zgariata poti suna imediat la politie. Uneori sunt sanse ca infractorii sa fie prinsi daca politia este informata mai repede, alteori ai nevoie de dovezi pentru a demonstra cine a facut astfel de actiuni rau-intentionate. Asigurarea RCA poate acoperi o serie de daune, aceste aspecte sunt specificate in contractul de asigurare.

De multe ori se intampla ca autoturismul sa fie distrus (zgariata caroseria, distruse sau furate stergatoarele) si desi astfel de riscuri sunt asigurate, decizi sa rezolvi singur, sa faci reparatiile respective, care ce-i drept ti-au cauzat o mare suparare si frustrare. in acest fel nu mai pierzi timp la societatea de asigurare, de la care ai cumparat polita RCA.

Cea mai buna protectie impotriva actelor de vandalism, actiunilor rautacioase si a furtului masinii este un garaj. in ziua de azi, pentru un sofer care are masina un garaj este o necesitate avand in vedere numarul mare de acte de vandalism. Daca nu exista aceasta posibilitate, este important ca masina sa fie parcata intr-un loc cat mai sigur, chiar daca este un pic mai departe de casa.

Pentru a-ti proteja cu adevarat masina este bine sa-ti faci si o asigurare CASCO (care acopera pagubele si in caz de producerea unui accident de care esti vinovat).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea