Social

Artistul Vlad Basarab si-a ingropat lucrarile

Prin
expozitia "Pomenire", deschisa pana joi la galeria Simeza din Bucuresti, Vlad Basarab atrage atentia asupra unor probleme cu care se confrunta artistii in ziua de azi: Izolare . Acces redus la public. Dezinteresul societatii. Vernisajul nu a fost unul obisnuit. Initial, sculpturile si vasele din ce­ramica au fost asezate pe socluri in forma de cub. Criticul de arta a prea­slavit lucrarile, asa cum se obisnuieste la astfel de evenimente. Performance-ul a conti­nuat cu in­trarea in a unui cor­tegiu funerar alcatuit din artisti.

de flori la capataiul lucrarilor

Un actor deghizat in preot a cadelnitat si a cantat "Vesnica lor pomenire", apoi lucrarile au fost ingropate in pamant. La capataiul lor a fost depusa o coroana cu rosii. In timpul acestui ritual, Vlad Basarab s-a aflat intr-un scaun de invalid, aluzie la situatia care il impiedica sa creeze. In cea de-a doua incapere a galeriei a fost intinsa masa pentru pomana. Farfuriile inca mai pastreaza resturi de paine, iar paharele, urme de vin rosu. Prin acest gest, artistul transmite un mesaj clar. "De cinci ani nu am mai creat nimic in ceramica sau sculptura din cauza ca a trebuit sa muncesc in constructii pentru a supravietui", a spus Vlad Basarab. A ales sa organizeze acest performance in Romania si nu in Alaska, unde traieste din 1995 si are propria firma de amenajari interioare deoarece "inmormantarea lucrarilor mele se poate intampla numai acasa in locul meu natal, de care sunt legat spiritual. La anul, vreau sa lichidez tot si sa ma mut in Romania. Vreau sa ma implic in viata artistica de aici", a explicat Vlad. Este membru fondator al grupului "Palnia", din care mai fac parte Andrei Ciubotaru si Jan Eugen. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2008-02-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.