Social

#reducere populatie # populatia terrei #apocalipsa climatica #incalzire globala #efecte incalzire globala

Apocalipsa climatica! Predictii sumbre: populatia Terrei redusa la 1 miliard de oameni

Predictiile sunt sumbre pentru viitorul omenirii. Populatia Terrei se va reduce la 1 miliard de oameni din cauza caniculei. In prezent populatia Pamantului se ridica la peste 7 miliarde de oameni.

Chiar daca omenirea va reduce emisiile de gaze cu efect de sera, in conformitate cu Acordul de la Paris, planeta insasi ar putea perturba eforturile oamenilor, noteaza Ziarul Le Figaro, citat de RFI Romania.

Astfel, cresterea temperaturii medii a Pamantului s-ar putea stabiliza la + 4°C sau 5°C fata de era pre-industriala, mult dincolo de obiectivul Acordului de la Paris (de cel mult + 2°C).

Astfel, emisiile de carbon vor creste foarte mult in viitor, mai ales ca padurile sunt defrisate constant la nivel global, iar oceanele prezinta semne de saturatie, iar rolul lor de burete pentru dioxidul de carbon se va diminua, sustin studii recente, potrivit realitatea.net.

Mai mult, din cauza incalzirii globale, solul permanent inghetat din Rusia si Canda s-ar putea dezgheta. In acesta exista metand si dioxid de carbon, care odata eliberate vor accelera incalzirea globala.

Specialistii in inalcirea globala sustin ca odata ce temperaturile medii cresc cu inca + 1°C, + 3°C, gheata din Antarctica si Groenlanda se va topi, crescand nivelul oeanelor cu 13 metri. Iar asta nu este tot. O mare parte din padurile tropicale din Amazon vor disparea din cauza temperaturilor ridicate iar incendiile de vegetatie vor grabi acest proces. Astfel, o mare parte din asezarile omenesti si terenurile agricole vor disparea.

In acest caz, specialistii sustin ca Terra nu va mai putea gazdui mai mult de un miliard de oameni.

Sursa foto: pbp.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea