Social

Apa termala trateaza bolile pielii

Persoanele cu cosmetice se dezvolta in lipsa acestor afectiuni ale pielii. Cel mai frecvent simptom este senzatia de disconfort (usturime, mancarime ), care apare la cateva minute de la aplicarea produsului si care este insotita uneori de inrosirea pielii.

Cosmetice fara coloranti si parfum


"De regula, aceste probleme sunt cauzate de prezenta conservantilor, a parfumului si a alcoolului. Parfumul este unul dintre cei mai comuni alergeni. Frecventa testelor pozitive de contact in cazul parfumului ajunge la 5-14 la suta.

Pe locul al doilea pe lista ingredientelor cosmetice responsabile de aparitia dermatitei de contact se afla conservantii, care pot sa provoace reactii de iritare a pielii", a spus dr. Anna Pura, specialist in dermatologie la Clinica Dermatologica a Academiei de Medicina din Varsovia. Potrivit acesteia, problemele pielii pot fi tratate cu ajutorul dermocosmeticelor, destinate utilizarii atat de pacientii cu afectiuni ale epidermului, cat si de persoanele sanatoase. Este vorba de cosmetice special create pentru anumite tipuri de piele, formula lor fiind elaborata in colaborare cu medicii dermatologi.

Produsele se distribuie exclusiv in farmacii. In afara de actiunea cosmetica , ele sunt utilizate in terapia unor boli de piele, deoarece nu contin substante alergenice, parfum sau coloranti. "Persoanele care reactioneaza negativ la utilizarea produselor cosmetice trebuie sa fie supuse unor investigatii atente, pentru a determina daca este vorba despre iritatie sau alergie. Daca problema o reprezinta iritatia, de obicei este suficient sa se inlocuiasca produsele cosmetice cu cele recomandate ingrijirii pielii sensibile", a adaugat dr. Anna Pura.

Apa de la robinet irita pielea

Pielea sensibila este intal­nita in cazul persoanele cu pielea uscata. Persoanele cu piele sensibila trebuie sa evite schimbarile bruste de temperatura (solar, sauna, apa foarte fierbinte sau foarte rece), ceaiul tare, cafeaua si bauturile carbogazoase.

Pielea sensibila reacti­oneaza la utilizarea apei de la robinet si a sapunului obisnuit. Pot aparea iritatii la folosirea produselor cosmetice – efectele sunt de obicei vizibile imediat dupa aplicarea produsului pe piele.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea