Social

#calipso #apa calipso

Apa Calipso: Volume in crestere cu peste 15 procente in primul semestru

Producatorul apei de izvor naturala Calipso a realizat in primul semestru din 2016 o majorare a volumelor de apa vandute cu peste 15 procente fata de primele sase luni ale anului precedent.

 

"Anul trecut am vandut in primele sase luni circa 71 de milioane de litri de apa. Anul acesta am depasit deja 82 de milioane de litri, iar perioada calda pare sa fie anul acesta mai fluctuanta", declara Daciana Siderache, directorul general Calipso.

Cresterile sunt posibile gratie investitiilor in extinderea si modernizarea capacitatilor de productie si imbuteliere finalizate in decembrie 2015, dar si largirii portofoliului de clienti.

"Majorarea volumelor de apa vandute pana in iulie vine din evolutia business-ului cu fiecare client, dar si pe o serie de produse noi, dezvoltate cu retailerii cu care colaboram. Practic, am putut livra apa de izvor Calipso sau marci private intr-un ritm mai accelerat", declara Daciana Siderache.

In plus, Apa Calipso a inregistrat, in aceasta perioada, cresteri si pe segmentul apei cu gust de fructe.

"Alaturi de apa de izvor Calipso, cresteri avem si pe segmentul de apa cu gust de fructe Viviel. Tendinta de consum indica o serie de cresteri pe acest tip de bauturi. Practic, apa de izvor naturala carbogazoasa primeste arome si suc de mere. Este o bautura naturala, sanatoasa, insa nu inlocuieste apa din alimentatia de zi cu zi. Viviel este prezent pe piata din 2013, intr-o nisa care incepe sa creasca, sustinuta de trendul care incurajaza consumul de produse cat mai naturale, dar si de expunerea consumatorului roman la produse similare din Vestul Europei", sustine Daciana Siderache.

Personalul cu studii medii, greu de gasit

Producatorul apei de izvor Calipso poate imbutelia intr-o luna calduroasa de vara circa 25 de milioane de litri de apa. Cresterea capacitatilor de productie face compania un partener atragator pentru retailerii sau distribuitorii care vor sa dezvolte produse noi. Pe de alta parte, capacitatile de productie atrag dupa sine nevoi pe segmentul de personal. "Pentru a opera noua line de productie si a gestiona capacitatile in crestere, am avut nevoie de persoanl calificat si necalificat. Constatam ca exista o mare lipsa mai ales pe segmentul de pregatire medie. De exemplu, angajarea de meseriasi cu studii este extrem de problematica, asta si pentru ca nu mai exista scoli de meserii", sustine Daciana Siderache.

Apa de izvor naturala Calipso fara nitriti si cu pH 8,2

Analizele de laborator arata ca apa de izvor naturala Calipso are un pH similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman, ceea ce o face ideala pentru comnsumul zilnic. Mai mult, apa contine un bogat complex de minerale, dar intr-o cantitate mica, fiind extrasa dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adancime.

Aceleasi analize arata ca doi dintre parametrii importanti pentru o apa destinata consumului zilnic sunt extrem de echilibrati. "Am constatat ca nivelul de nitriti prezenti in apa de izvor naturala Calipso se situeaza sub capacitatea de detectie a aparatelor de laborator. Reziduul fix este de 372 mg la litru, fapt ce incadreaza apa noastra in zona apelor oligominerale cu un bogat complex de minerale, dar intr-o cantitate mica, ceea ce inseamna ca poate fi consumata fara intrerupere", mai declara doamna Daciana Siderache.

Compania Apa Calipso a fost infiintata in anul 1991, avand acum peste 140 de angajati, si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 45 de milioane de lei.

Proiectul de extindere a capacitatii de imbuteliere finalizat anul trecut ridica valoarea totala a investitiilor in productie ale companiei la peste 12 milioane de euro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea