Social

#sticle de plastic #calipso #apa calipso

Apa Calipso: Investitii de 100.000 euro pentru reducerea cantitatii de plastic

Producatorul apei naturale de izvor Calipso a investit, in decursul acestei luni, peste 100.000 de euro in tehnologizarea liniei de imbuteliere. Proiectul, finantat din resurse proprii, are ca scop reducerea cantitatii de plastic folosite anual cu cca. 60 tone, avand o componenta ecologica considerabila.

 

“Pentru noi este o investitie importanta cu efecte vizibile pe termen lung. Cresterea vanzarilor din ultimul an, precum si largirea portofoliului de clienti, ne-a permis sa punem in fruntea listei de prioritati modernizarea tehnologiei de imbuteliere cu o contributie de mediu importanta.”, declara Daciana Siderache, director general Calipso.

Apa Calipso: aprox. 41 mil lei cifra de afaceri

Cifra de afaceri realizata de compania Calipso in primele 9 luni ale acestui an se ridica la 41 milioane lei, iar o parte din investitii si planurile de investitii viitoare aduc o contributie importanta de mediu.

“Acum livram intr-o luna apa imbuteliata cu mai putin plastic decat inainte. intr-un an, protejam mediul inconjurator de 60 tone de plastic. Costurile aferente suntem dispusi sa le sustinem”, declara Daciana Siderache, director general Calipso.

Produsele din plastic precum PET-urile se descompun natural foarte greu in decursul a cateva zeci sau sute de ani, in functie de conditiile de mediu la care sunt supuse. Anumite tipuri de plastic nu se degradeaza, insa, niciodata. PET-ul este cel mai folosit ambalaj alimentar din lume. in industria apelor imbuteliate, sticla pierde de la an la an lupta cu PET-ul si totul vine din alegerea consumatorului care cumpara PET in detrimentul sticlei.

„Utilizarea PET-ului la scara larga este dictata de consumator. stim, insa, cat de greu se degradeaza in conditii normale si ce incarcatura de mediu poate aduce. Cum in Romania nu avem inca educatia necesara si poate nici structuri perfect functionale pentru a recicla plasticul eficient si la scara larga, orice investitie care poate reduce semnificativ cantitatea de plastic folosita anual este de datoria oricarui producator si imbuteliator de apa si nu numai”, a adaugat Daciana Siderache.

Apa de izvor naturala cu pH-ului de 8,2 si fara nitriti

Nivelul de nitriti prezenti in apa de izvor naturala Calipso se situeaza sub capacitatea de detectie a aparatelor de laborator, reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman.

Analizele de laborator arata ca apa de izvor natural Calipso este o apa cu un complex optim de minerale, ceea ce o incadreaza in zona apelor oligominerale. Apa de izvor Calipso este extrasa dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adancime, in Codrii Vlasiei.

Compania Apa Calipso a fost infiintata in anul 1991, avand acum peste 140 de angajati, si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 45 de milioane de lei. Proiectul de extindere a capacitatii de imbuteliere finalizat anul acesta ridica valoarea totala a investitiilor in productie ale companiei la peste 12 milioane de euro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea