Social

#anticonceptionale #glaucom contraceptive #afectiuni oculare

Anticonceptionalele pot duce la pierderea vederii

Femeile care folosesc anticonceptionale isi pot pierde vederea. Administrarea pilulelor contraceptive pentru doar trei ani dubleaza riscul aparitiei glaucomului, principala cauza a oribirii dupa varsta de 60 de ani, au avertizat oamenii de stiinta americani.

Explicatia consta in faptul ca nivelul redus de estrogeni dupa menopauza contribuie la apartia glaucomului in cazul femeilor.

In cadrul unui studiu realizat recent, cercetatorii de la Universitatile California si Duke din SUA si de la Universitatea din Nanchang, China, au constatat ca riscul aparitiei glaucomului este mai crescut in cazul femeilor care folosesc timp mai indelungat pilulele contraceptive.

In mod normal, in cazul femeilor care nu iau anticonceptionale, nivelul de estrogen variaza pe parcursul lunii, proces ce previne aparitia glaucomului. In schimb, anticonceptionalele mentin nivelul estrogenului constant, in unele cazuri chiar il reduc, fapt ce conduce la un risc sporit al aparitiei afectiunilor oculare.

Sursa foto: qbebe.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea