Social

#antibiotice #antibiotice bebelusi #efecte antibiotice bebelusi #riscuri administrare antibiotice

Antibiotice pentru bebelusi? Nici nu stii la ce risc major ii expui!

Ne-am obisnuit sa le dam pana si bebelusilor antibiotice la primul semn de gripa, insa medicii trag un puternic semnal de alarma si spun ca acest gen de medicamente creste riscul de obezitate infantila, informeaza Mediafax.

Aceasta este si concluzia unei cercetari realizate de specialisti din Philadelphia, care timp de 12 ani au studiat dosarele medicale ale peste 64.000 de copii, monitorizati de la nastere si pana la varsta de cinci ani. Ei au aflat astfel ca 69% dintre copii au primit antibiotice, in medie, de 2,3 ori inainte de a implini varsta de doi ani.

In total, rata de prevalenta a obezitatii era de 10% la varsta de doi ani, de 14% la trei ani si de 15% la patru ani, precizeaza autorii studiului. In ceea ce-i priveste pe copiii supraponderali, procentele au fost urmatoarele: 23% la varsta de doi ani, 30% la trei ani si 33% la patru ani.

Obezitatea reprezinta o problema majora de sanatate publica la nivel mondial. Un studiu recent realizat la noi in tara a aratat ca prevalenta obezitatii in randul scolarilor in varsta de 8 ani este semnificativ mai mare in mediul urban fata de mediul rural si de aproape de doua ori mai mare la baieti fata de fete.

Sursa foto: diabetesdaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea