Social

#buget primaria capitalei #aniversarea Marii Uniri #bani #buget #primaria capitalei

Aniversarea Marii Uniri: 26 de milioane de lei! Banii provin din bugetul Capitalei

26 de milioane de lei vor fi cheltuiti pentru aniversarea Marii Uniri. Banii provin din bugetul Capitalei, Primaria anuntand ca din totalul de 30 de milioane de lei alocat pentru monumente de for, 26,15 milioane vor fi alocate pentru realizarea proiectelor propuse de Comisia pentru pregatirea aniversarii Marii Uniri, condusa de academicianul Razvan Theodorescu.

Potrivit municipalitatii, primarul Capitalei Gabriela Firea, nu a avut initiativa realizarii niciunei lucrari. Deciziile sunt luate in continuare de comisiile de specialisti, pe baza propunerilor venite de la organizatii guvernamentale, diplomatice sau ale societatii civile. Mai mult, primaria a comunicat si cum vor fi alocate sumele de bani din buget, pentru monumente.

Astfel, pentru realizarea monumentului "Ferdinand I Intregitorul" al lui Florin Codre sunt alocati sapte milioane de lei, alti 50 de mii de lei fiind prevazuti pentru proiectul tehnic de amplasare.

Pentru monumentul "Marea Unire", realizat de Ion Bolborea vor fi cheltuiti 6,5 milioane de lei, la care se adauga 50 de mii de lei pentru proiectul tehnic de amplasare.

Reconstructia monumentului "I.C. Bratianu", costa opt milioane de lei, plus alti 50 mii de lei pentru proiectul tehnic de amplasare.

Realizarea monumentului "Insingurare", dedicat mamelor si sotiilor eroilor cazuti in Razboiul de intregire, dupa conceptul artistic al sculptorului Ioan Mandrescu, sunt prevazuti in buget 4,5 milioane de lei.

"Celelalte monumente propuse pentru finantare sunt fie lucrari demarate in anii anteriori – «Avram Iancu» (192 de mii de lei), «Corneliu Coposu» (118 mii de lei), «Pavel D. Kiseleff – Spatiul cubului» (un milion de lei), «Regenesis»(475 de mii de lei), «Ansamblu Printul Rainier de Monaco» (360 de mii de lei), fie lucrari care vor demara in acest an, in baza unor propuneri sau concursuri din anii precedenti – «Hortensia Papadat-Bengescu» (1,1 milioane de lei), «Statuie Dac» (275 de mii de lei) sau «Lupta cu inertia" (70 de mii de lei)", mai arata Primaria Capitalei, intr-un comunicat oficial, scrie libertatea.ro.

Sursa foto: forum.skilledg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea