Social

#Ebola Galati #suspiciune Ebola #ebola #febra #tuse

Alerta! Suspiciune de Ebola la Galati

Un tanar din Galati, intors de la munca din Guineea Ecuatoriala, a starnit panica printre cunoscuti, dar si printre autoritatile sanitare. Ajuns in tara in urma cu 11 zile, el prezenta accese puternice de tuse si febra, iar medicii galateni l-au trimis la Spitalul Victor Babes din Bucuresti.

In urma analizelor, medicii i-au pus diagnosticul de malarie, maladie de care barbatul in varsta de 33 de ani sufera pentru a opta oara. "Se simtea iar rau, avea febra, dureri de cap si mialgii, si atunci a sunat la 112. Parerea noastra este ca de data asta este vorba de o recidiva de malarie. Sigur, exista o minima suspiciune de altceva, tinand cont de contextul epidemiologic de tara de unde a venit”, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanta Galati, pentru libertatea.ro.

Sursa foto: libertatea.ro

Barbatul e convins insa ca de aceasta data nu e vorba tot de malarie. "El sustine ca simptomele de acum nu sunt la fel cu simptomele de la celelalte episoade. El zice ca simte ca ar fi o simpla gripa, dar si Ebola se manifesta tot ca o gripa", spune asistenta Valentina Tonita, una dintre cadrele medicale care l-a consultat.

Tot potrivit libertatea.ro, la preluarea pacientului cadrele medicale au imbracat echipament de protectie impotriva virusurilor periculoase.

Sursa foto: dreptitate.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea