Social

#bacterie pui # pui contaminat #camylobacter #carne de pui

Alerta maxima. Carnea proaspata de pui, contaminata cu o bacterie periculoasa

Tot mai multi pui vanduti in supermarketuri sunt contamintati cu bacteria Campylobacter, avertizeaza Food Standards Agency, din Marea Britanie. Odata ajunsa in organism, bacteria poate cauza dureri abdominale, diaree, febra, ameteala si voma.

Specialistii englezi sustin ca 72,9% din puii proaspeti contin aceasta bacterie cu potential letal! Asta inseamna ca trei din patru pui vanduti in magazine sunt contaminati cu Campylobacter, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit Food Standards Agency, chiar si simpla atingere a unui produs contaminat, pentru a-i verifica pretul, spre exemplu, este riscanta.

Numai in Marea Britanie se estimeaza ca 100 de persoane din cele 280.000 care intra in contact cu bacteria mor, Campylobacter fiind principala cauza a toxiinfectiilor alimentare. Cei mai expusi riscului sunt copiii si adolescentii.

Daca nu este bine preparata, carnea contaminata cu Campylobacter poate provoca intoxicatii grave, febra si diaree.

Foto: boymeetsgirlmeetsfood.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea