Social

# meningita brasov #meningita

Alerta de epidemie de meningita la Brasov: 10 persoane, internate. 132 chemate la consultatii

Peste 132 de persoane au fost chemate la consultatie dupa ce un tanar a murit de meningita intr-un spital din Brasov. Alte 10 persoane au fost deja internate.

Se pare ca toate aceste persoane au intrat in contact cu tanarul care s-a stins in urma unei meningite bacteriene.

Ancheta epidemiologică a fost declanşată imediat. Am luat legătură că cu persoanele care au intrat în contact cu tânărul. Aceştia s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar cei care au prezentat simptome au fost internaţi. De la pacienţi au fost prelevate probe care au fost trimise la Bucureşti pentru analize. Încercăm să-i găsim pe toţi contacţii şi să-i trimitem la medicii de familie sau la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru profilaxie, astfel încât să limităm extinderea îmbolnăvirilor. Facem apel la cei care au fost în contact cu bolnavii să se prezinte pentru a li se administra o doză de medicamente în scop profilactic“, a spus, potrivit news.ro, Claudia Bularca, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea