Social

#avertizare de vreme rea #ninsori Romania #cod galben de ninsori #avertizare meteorologica

ALERTA! Cod galben de ninsori abundente in mai multe judete! Care sunt zonele vizate

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea! Mai multe judete din Romania vor fi cuprinse de ninsori abundente in urmatarea perioada.

Codul galben este valabil de joi de la ora 18:00, pana vineri la ora 17:00 si va afecta centrul, nordul si nord-estul Romaniei. Peste 800 de pompieri sunt pregatiti sa intervina in judetele Bistrita-Nasaud, Botosani, Harghita, Maramures, Mures, Neamt si Satu Mare, aflate sub avertizare cod galben de ninsori abundente si vant puternic.

Local in Carpatii Orientali, precum si in nordul Moldovei, Maramures si in estul Transilvaniei, cantitatile de precipitatii vor atinge 15...20 l/mp si se va depune strat nou de zapada. Incepand cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vantul se va intensifica in cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar si pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, cu viteze in general de 50…55 km/h.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea