Social

#contaminare bacterie #bacterie letala #bacterie ucigasa

Alerta! Bacterie ucigasa, scapata din laborator!

Situatie alarmanta in SUA. Autoritatile investigheaza cum a fost posibil ca o bacterie letala sa fi fost eliberata dintr-un laborator de inalta securitate din Tulane, in Louisiana. In pofida riscului major, oficialii incearca sa linisteasca populatia, relateaza USA Today in pagina electronica.


Potrivit ziarului, un tip de bacterie periculoasa, in unele cazuri letala, care traieste in sol si apa, a fost scapata de sub control la Centrul national pentru cercetarea primatelor. Cauza eliberarii si amploarea contaminarii raman deocamdata necunoscute, scrie publicatia, citata de Mediafax.

"Faptul ca ei nu pot sa identifice cum a avut loc aceasta eliberare este foarte ingrijorator", a declarat Richard Ebright, un expert in domeniul biosecuritatii de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Incidentul de la Tulane implica eliberarea unei bacterii - numita Burkholderia pseudomallei - care se gaseste in principal in Asia de Sud-Est si in nordul Australiei si care este transmisa oamenilor sau animalelor prin contact direct cu solul sau apa contaminata, in care traieste. La Tulane se efectuau cercetari pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva bacteriei.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea