Social

Alegerile locale, impuls pentru actualii primari

Schimbare la fata pentru orasele romanesti in 2008. Explicatia? 2008 este an electoral. Administratiile oraselor au anuntat ca se amenajeaza parcari, locuri de joaca , se renoveaza cladiri, se pun borduri si copaci, se reasfalteaza strazi principale.

Majoritatea primarilor spun ca e vorba de lucrari obisnuite, dar dupa cum spun si jurnalistii “multi oameni simt miros electoral in avalansa de santiere din orasele lor”.

In Capitala a inceput o noua serie de lucrari de asfaltare si punere de borduri, dar si de plantare de pomi si plante in parcuri si spatiile verzi. Tot aici autoritatile anunta inceperea lucrarilor de extindere a metroului inspre Otopeni , lucru care naste conflicte intre Ministrul Transporturilor si Primarul General al Capitalei.

In tara au inceput de asemenea sa se intampla lucruri. In unele zone din Braila au fost suficiente doua saptamani pentru ca maldare de gunoi sa fie transformate in parculete. In plus, si cladirile din centrul istoric sunt in reparatii.

In ritm insufletit se lucreaza si la Craiova. Muncitorii asfalteaza de zor si refac o parte din reteaua de canalizare . La fel se intampla si in Iasi, acolo unde a inceput plantarea de pomi si curatarea spatiilor verzi.

Data alegerilor locale din acest an a fost fixata pentru 1 iunie 2008. Atunci romanii vor alee consiliile locale si primarii localitatilor in care locuiesc. Aceste alegeri au un rol foarte important, fiind considerate “antrenamentul” pentru alegerile legislative care vor avea loc spre sfarsitul anului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea