Social

Alcoolul creste riscurile de cancer intestinal

Cons
umul zilnic de vin sau bere, chiar si in cantitati reduse, creste riscurile de cancer intestinal, potrivit unui studiu publicat marti in Marea Britanie, relateaza AFP. Consumul zilnic a doua pahare mari de vin sau a doua halbe de bere creste riscurile de dezvoltare a acestei boli cu circa 25%, potrivit studiului publicat in International Journal of Cancer. Un pahar de vin sau o halba de bere creste riscul cu 10%. 'Cercetarile arata clar ca riscul de cancer intestinal creste in functie de cantitatea de alcool consumata', a explicat profesorul Tim Key, de la institutul Cancer Research UK, in paginile ziarului Daily Telegraph. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 478.000 de persoane urmarite in zece tari europene timp de sase ani, dintre care 1.800 au dezvoltat un cancer intestinal. 'Cresterea riscului nu este foarte importanta, insa oamenii trebuie sa inteleaga ca pot sa reduca riscul de a avea cancer (in special intestinal) limitand consumul de alcool', a afirmat Key. Daca vrei sa afli mai multe metode de a-ti mentine sanantatea si frumusetea aboneaza-te la newsletterul Sanatate.acasa.ro
  •   2007-08-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.