Social

Album cu Brancusi, lansat la ICR

Mier
curi dupa-amiaza, la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti a avut loc lansarea albumului „ Brancusi - Geneza“, realizat de Ion Pogorilovschi, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti romani in opera sculptorului. Pe linga autor, la lansare au participat Horia-Roman Patapievici , presedintele ICR, artistul Vasile Ciobanu, care va dedica la rindul sau un volum creatiei lui Brancusi, si Doina Uricariu, in calitate dubla - de reprezentant al Editurii Universalia, care a publicat albumul, si de semnatar al postfetei. Evenimentul a beneficiat de asemenea de prezenta lui Barbu Brezianu, unul dintre cei mai renumiti brancusiologi. Pogorilovschi a explicat ca albumul urmareste geneza formelor in creatia sculptorului, pe parcursul perioadei de tinerete situate imediat dupa plecarea la Paris, principala ipoteza fiind existenta unor legaturi intre aceste forme si elemente de spiritualitate romaneasca.
  •   2007-03-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.