Social

#cafea #bauturi #disparitie cafea #bautura populara

Uimitor: Una dintre cele mai populare bauturi din lume risca sa dispara!

O bacterie periculoasa si incalzirea globala sunt principalii factori care ar putea duce la disparitia cafelei, cea mai populara bautura din lume dupa apa si ceai.

Intr-o singura zi, oamenii din lumea intreaga consuma nu mai putin de 1,6 miliarde de cesti de cafea. In plus, afacerile cu cafea implica anual cifre impresionante, doar in 2013 atingand valoarea de 28,6 miliarde de dolari.

In acest context, ravagiile pe care le produce bacteria Hemileia vastatrix, ce distruge arborii de cafea, capata proportii catastrofale. In 2013, aceasta bacterie, care isi dezvolta in permanenta tulpini noi, rezistente la interventiile de combatere ale oamenilor de stiinta, a produs pagube de 500 milioane dolari in America Centrala, infectand trei sferturi din recolta de cafea a statului El Salvador si doua treimi din cele ale Costei Rica si Guatemalei.

Insa nu doar Hemileia vastatrix este responsabila de disparitia lenta a culturilor de cafea. Si incalzirea globala determina distrugerea anuala a sute de tone de cafea, influenta combinata a celor doi factori traducandu-se prin distrugerea a circa 40% din productia totala de cafea a Americii Centrale.

Sursa foto: meetyourmatchonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea