Social

#romania #accidente rutiere #accidente mortale #accidente masina

Alarmant! Romania, "campioana" la accidente mortale

92 de persoane au murit anul trecut in urma accidentelor rutiere raportat la un milion de locuitori, se arata intr-un studiu publicat de Comisia Europeana. Cifra este aproape dubla fata de media Uniunii Europene (52 de decese) si ne plaseaza pe primul loc al clasamentului.

Chiar si asa, numarul celor care mor in accidente pe sosele este in scadere. Potrivit studiului, in 2013 s-au inregistrat cu 9% mai putine decese decat in 2012.

Romania este urmata in aceasta statistica, la diferenta foarte mica, de Luxemburg si de Polonia, unde s-au inregistrat 87 de decese la un milion de locuitori. La polul opus se afla Marea Britanie, cu 29 de decese la un milion de locuitori, Suedia, cu 28 si Spania, cu 27.

Uniunea Europeana a stabilit un plan de actiune in domeniul sigurantei rutiere pentru perioada 2011-2020, in urma caruia rata deceselor in accidente rutiere a scazut cu 17% la nivelul Uniunii.

Sursa foto: crimetime.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea