Social

#ice bucket #provocare gheata #efecte ice bucket

Alarmant! Provocarea "Ice Bucket" - udarea capului cu apa cu gheata - poate fi mortala!

Un medic neo-zeelandez trage un semnal de alarma, dupa ce intreaga lume, de la personalitati, la oameni de rand, a fost cuprinsa de provocarea cunoscuta sub denumirea de "Ice Bucket". Specialistul sustine ca turnarea in cap a unei cantitati consistente de apa foarte rece poate fi fatala.

Expunerea brusca a capului si a fetei la apa rece poate determina oprirea respiratiei, sustine doctorul Stephen Wealthall.

"Exista posibilitatea ca unii oameni sa moara, chiar daca nu imediat. In cele mai multe cazuri, respiratia revine la normal dupa ce capul nu mai este acoperit de apa rece. Dar exista si posibilitatea sa se produca reflexul de scufundare, de protejare a cailor respiratorii si inchidere a larigelui si incetinirea ritmului cardiac. Afectati pot fi si cei care au probleme cardiace, existand posibilitatea unor atacuri de cord", a declarat Stephen Wealthall, potrivit Mediafax.

Luna trecuta, un neo-zeelandez a murit, dupa ce a facut stop cardiac in timp ce isi turna o galeata cu apa cu gheata pe cap. "ALS Ice Bucket Challenge" este o campanie de donatii la care au aderat numeroase personalitati din intreaga lume. Participantii sunt provocati sa isi toarne pe cap apa cu gheata si sa faca o donatie pentru cerecetarea in domeniul afectiunilor cerebrale.

Foto: alsicebucketchallenges.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea