Social

#cutremur peste 4 grade #cutremur romania #cutremur #seism

Al doilea cutremur de peste 4 grade in decurs de 24 de ore! Ce spun seismologii

Romania a fost zgaltaita din nou in aceasta dimineata! Un cutremur de 4,9 a avut loc la ora ora 5:32 in judetul Buzau, al doilea in decurs de 24 de ore. 

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (19km), Covasna (33km), Intorsura Buzaului (38km), Targu Secuiesc (48km), Valenii de Munte (55km).

Seismul a fost resimtit in Bucuresti, Iasi, Tulea, Galati, Slobozia, Busteni si in Chisinau, potrivit cititorilor Digi24.ro.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta precizeaza ca pana in acest moment nu au fost inregistrate efecte in tara.

„Putem vorbi de dublet, de doua cutremure de magnitudini apropiate, de magnitudini moderate, ceva mai mari decat cele obisnuite. Zona Vrancea, dupa cum se stie, de multe ori produce astfel de evenimente cuplate, apar doua-trei cutremure, in decurs de o zi sau doua zile. Zona Vrancea este o zona destul de mare, capabila sa produca seisme de magnitudini mari, magnitudini de peste 7. Aceste cutremure, intr-adevar, descarca local, in anumite zone mai descarca tensiune, dar pe total, zona ramane totusi incarcata”, a explicat Mircea Radulian, director stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, conform digi24.ro. 

Este al doilea cutremur care depaseste magnitudinea 4 in mai putin de 24 de ore.Ieri, un seism de 4,6 a avut loc la ora 13:27, la o adancime de 120 de kilometri.

In ultimii doi ani, in Romania au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

Tu ai simtit cutremurul? Unde te aflai in momentul producerii acestuia?

  •   2017-08-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.