Social

#stefanut #beta talasemie majora #transplant #umanitar

Ajutati-l pe Stefanut

Cristian Stefan este un baietel de trei ani care sufera de beta talasemie majora (Anemia Cooley).

Dupa un an de zile de lupta pentru a-l adopta pe Stefanut , abandonat la nastere, parintii au aflat o veste care i-a cutremurat. Micutul lor sufera de o boala grava, ereditara. Copiii care sufera de aceasta boala nu ajung la maturitate.

Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara in care organismul produce prea putina hemoglobina . Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) sa distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces. Daca transfuziile de sange se incep de la varste mici si se continua pe tot parcursul vietii, se considera ca prelungesc durata de viata. Decesul survine in urma afectarii organelor precum inima sau ficatul. Lipsa incarcarii cu oxigen si supraincarcarea cu fier a sangelui transfuzionat duce la afectarea organelor.

Din septembrie 2007 si pana in prezent Stefanut merge lunar la analize la "Institutul Fundeni" pentru a urmarii evolutia bolii. In decembrie 2008, medicul lui curant a informat parintii despre evolutia negativa a bolii si le-a dat ca singura alternativa viabila transplantul de celule stem hematopoietice (transplant de maduva osoasa).

Cele mai remarcabile succese in tratarea acestei boli s-au realizat la Clinica Mediteraneeana din Roma, la Prof. Dr. Guido Lucarelli. Costul acestei interventii este aproximativ 150.000 EURO, suma enorma pe care parintii nu o pot strange fara ajutor.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al lui Stefanut.

Toti cei ce vor sa il ajute pe Stefanutz o pot face in urmatoarele conturi:

BRD sucursala Academiei:
RON :RO64BRDE410SV25155484100
EUR :RO86BRDE410SV25156014100
USD :RO24BRDE410SV25156284100

Titular de conturi: Florescu Nicolae - tatal lui Stefanut

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea