Social

#ines turturica # curs PR # business plan # plan de afaceri #relatii publice

Ai un business? Ce trebuie sa stii ca sa-l faci cunoscut

Niciun business nu poate ajunge la capacitatea sa maxima de dezvoltare fara o promovare corespunzatoare. Promovarea nu inseamna insa doar sa platesti o reclama care iti va face cunoscuta afacerea clientilor, ci mult mai mult. Si, ca sa poti sa aduci un business la potentialul sau maxim, trebuie sa inveti sa-l "vinzi". Cum? Iti explica expertii in PR.

In spatele unui brand de succes se afla un PR (sau o intreaga echipa) cu un plan omogen, construit cu meticulozitate si gandit in cele mai mici detalii. PR-ul trebuie sa cunoasca si sa utilizeze notiuni de: cercetare, comunicare, marketing, psihologie, analiza, planificare, monitorizare si evaluare sau chiar social media, explica Ines Turturica, trainer al cursului de PR organizat de Atelierele ILBAH.

Un specialist in PR - sau chiar tu daca decizi ca iti poti promova singur businessul - trebuie sa stie sa lucreze in echipa, sa comunice coerent si constant, sa fie eficient, sa fie organizat. 

Dincolo de aceste aspecte generale, trebuie sa iti cunosti foarte bine afacerea astfel incat sa poti identifica usor si cu precizie publicul tinta. Pare usor, dar nu este chiar atat de simplu. Mai ales ca este cu atat mai bine pentru business cu cat stii cat mai multe detalii despre clientii tai: de la sex, varsta, venituri, pana la stil de viata, obiceiuri, canale media si social media preferate. De asemenea, trebuie sa cercetezi piata in care vei activa. Cunoasterea concurentei este esentiala pentru orice business.

Un alt detaliu important este chiar prezenta in social media. Iar social media nu se rezuma la a avea o pagina de Facebook. Instagram, Pinterest, LinkedIn, Snapchat, YouTube, Twitter - sunt platforme care te pot propulsa daca stii sa le folosesti corect si eficient pentru businessul tau. 

Mai multe secrete despre promovarea afacerilor poti afla de la Ines Turturica aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea