Social

# ultraviolete tip a # lac semipermanent #oja #manichiura

Ai manichiura cu lac semipermanent? Iata ce pericol te pandeste

Iti faci manichiura la salon, cu lac semi-permanent? Te pandeste un pericol la care nu te-ai gandit si nu unghiile sunt cele care sufera mai mult, ci pielea, avertizeaza specialistii. 

Un studiu recent efectuat de o echipa de cercetatori de Universitatea Augusta din Georgia (SUA) arata ca expunerea repetata la radiatiile ultraviolete artificiale poate duce in timp la aparitia unor suferinte grave ale pielii, iar dermatologii le sfatuiesc pe femei sa foloseasca manusi speciale sau crema, ca sa-si protejeze mainile de radiatiile ultraviolete de tip A emise de lampile utilizate la fixarea ojei. 

Si daca va ganditi ca este nevoie de multe vizite la salon pentru ca pielea sa va fie afectata, cercetatorii americani au descoperit ca sunt suficiente 8 vizite pentru a avea probleme. "Intre 8 si 208 vizite sunt periculoase. Cu cat te expui mai mult, cu atat creste riscul sa faci cancer de piele", a explicat Kia Parsi, medic dermatolog si participant la studiul respectiv. 

Asa ca, data viitoare cand mergi sa-ti faci manichiura solicita o pereche de manusi, cele mai multe saloane ar trebui deja sa le aiba in dotare, sau macar o crema protectoare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea