Social

#cariera #crestere productivitate #productivitate job # productivitate munca #productivitate

Afla la ce ora esti cel mai productiv si cum sa nu pierzi timp pretios

Ce faci prima oara cand te trezesti? Bei o cafea, iti verifici emailul, navighezi putin pe retelele de socializare... La fel si cand ajungi la munca. Specialistii sustin insa ca exact primele doua ore, cele in care crezi ca de fapt te dezmeticesti, sunt cele mai productive din intreaga zi.

Dan Ariely, expert in studiul comportamentului, crede ca primele doua ore dupa ce ne-am trezit sunt cele in care avem capacitatea maxima, din punct de vedere cognitiv, de a munci eficient. Cu toate acestea, foarte multe persoane irosesc acest interval pretios.

"Una dintre cele mai triste greseli in ceea ce priveste gestionarea timpului este aceasta tendinta a oamenilor de a cheltui cele mai productive doua ore ale zilei facand lucruri pentru care nu e nevoie de mari capacitati cognitive, precum activitatea pe retele de socializare", sustine specialistul, citat de foxnews.com.

Potrivit acestuia, este indicat sa amanam pentru mai tarziu conversatiile cu colegii si navigarea pe retele de socializare si sa ne apucam de treaba imediat ce ne trezim sau imediat ce ajungem la serviciu.

"Daca am putea recupera aceste ore pretioase, cei mai multi dintre noi am avea mult mai mult succes in indeplinirea a ceea ce dorim cu adevarat sa realizam", mai spune Ariely.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea