Social

#test risc cardiovascular #boli inima # ziua mondiala a inimii #boli cardiovasculare

Afla gratuit ce risc cardiovascular ai!

In fiecare an, in ultima duminica din septembrie este sarbatorita Ziua Mondiala a Inimii. Cu aceasta ocazie, bucurestenii isi pot testa gratuit riscul cardiovascular.


“In acest an, Fundatia “Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare din Romania va contribui la atingerea obiectivelor Zilei Mondiale a Sanatatii, in tara noastra, printr-o serie de activitati care-si propun evaluarea riscului cardiovascular si consilierea persoanelor care prezinta un risc crescut”,  explica dr Cosmina Cioroboiu, manager al Fundatiei FOBAC.

Campania se va desfasura sub sloganul “Traim, muncim si ne distram. Cu si pentru o inima sanatoasa”, iar punctul central se va derula la Centrul Comercial Sun Plaza din Bucuresti (Calea Vacaresti, nr. 391, Bucuresti).

Screening-ul va cuprinde: calculul indicelui de masa corporala, determinarea glicemiei, determinarea valorii tensiunii arteriale, precum si aplicarea unui chestionar pentru factori de risc, evaluarea nivelului de stres si a tipului psiho-comportamental.

Persoanele depistate cu probleme cardiovasculare vor fi invitate la o sesiune de informare-educare organizata de FOBAC in cursul lunii octombrie. Pacientii vor invata notiunile fundamentale despre boala (factori de risc, mecanisme de declansare a bolii, simptome caracteristice, depistarea precoce a complicatiilor) si despre conduita care trebuie urmata sub tratament (modificarea stilului de viata - activitatea fizica, alimentatia, nivelul stresului).

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea