Social

#pasta de dinti #gust #modificare gust #papile gustative #gust dulce #gust amar

Afla de ce are gust rau mancarea dupa ce te-ai spalat pe dinti

Ti-ai imaginat probabil ca menta din pasta de dinti este cea care modifica gustul alimentelor pe care le mananci imediat dupa ce ti-ai curatat dantura. Insa nu este asa. Un alt compus folosit in pasta de dinti este cel "vinovat" de gustul rau al mancarii.

Sucul de portocale nu va mai avea acelasi gust bun dupa ce te-ai spalat pe dinti. Va parea mult mai amar. Oamenii de stiinta spun ca lauril-sulfatul de sodiu, folosit pentru a asigura formarea spumei, este cel care influenteaza functionarea receptorilor de gust de pe limba.

Practic, aceasta substanta interactioneaza cu receptorii gustului dulce, facandu-i mai putin sensibili, si distruge anumite componente din gura, numite fosfolipide, care inhiba senzatia de amar, scrie descopera.ro, citand un studiu realizat de cercetatorii din cadrul American Chemical Society.

Asa se face ca, atunci cand bei ceva precum sucul de portocale, care are, in mod normal, un gust dulce dominant care ascunde un gust amar subiacent, va avea un gust total diferit – in acest caz, extrem de amar.

Sursa foto: livehalffullblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea