Social

#salarii compensatorii #bugetari #posta romana

Afla cate salarii compensatorii primesc unii bugetari

Unii angajati disponibilizari de la stat primesc salarii compensatorii care le asigura un trai bun ani de zile. La Posta Romana se platesc 48, iar la ROMATSA 60!

Daca disponibilizarile sunt operate de institutiile statului pentru a face economie, platile compensatorii din multe companii anuleaza complet efectele.

Ministrului Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, a dezvaluit ca la Posta Romana, angajatii disponibilizati isi primesc lefurile pe patru ani!

"La Posta Romana exista un asemenea contract colectiv de munca incat la concediere se acorda 48 de salarii compensatorii - este incredibil - si au sporul de fidelitate pe care il primesc pentru ca merg la serviciu", a spus Hunor, citat de Romania Libera.

Posta Romana are 36.000 de angajati. In 2009, Posta a inregistrat pierderi de aproape 40 de milioane de euro.

Salariatii Regiei Autonome de Trafic Aerian, ROMATSA, subordonata Ministerului Transporturilor, au prevazute in contractul de munca 60 de salarii compensatorii! Pentru ca salariul mediu lunar in institutie este de 3.000 de euro, angajatii disponibilizati nu trebuie sa-si faca griji timp de 5 ani.

Oficialii companiei nu au confirmat pentru Romania Libera nivelul platilor compensatorii explicand doar ca acestea sunt calculate pe baza unui "algoritm complex".

Record: 180 de salarii compensatorii!

Vicepresedintele PD-L Hunedoara, Marian Mihalache , fost director al Eco Sid SA, firma subordonata consiliului local din judet a batut recordul platilor compensatorii.

Mihalache si-a acordat singur, printr-un act aditional contractului de munca, 180 de salarii compensatorii, semnificand veniturile pe 15 ani.

 

 

  •   2010-06-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

A venit vara si asa cum tu ai dreptul la o vacanta relaxanta, dupa care sa revii cu forte proaspete, si casa ta merita o improspatare. Si cum ai putea sa o faci decat cumparand cateva piese noi de mobilier. Lem’s iti ofera acum ocazia sa economisesti bani pentru vacanta cu ajutorul voucherelor cadou pentru mobilier![...]

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, consultantul Marius Focsa: Cum te poate ajuta primul Info Point gratuit pentru afaceri

Expertul Acasa.ro, Marius Focsa, business consultant

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului