Social

Adulterul devine mai degraba viol

Perv
ez Musharraf vrea sa elimine proba cu patru martori pentru demonstrarea unui viol, scapind astfel femeile de pedeapsa pentru adulter. Presedintele pakistanez Pervez Musharraf si-a atras inca o data ura islamistilor radicali din tara, incercind sa protejeze drepturile femeilor prin adoptarea unei noi legi impotriva violului. Conform actualei legislatii pakistaneze, bazate pe Sharia, legea islamica, pentru a demonstra ca a fost violata, o femeie trebuie sa aduca in calitate de martori patru barbati piosi. Tot Sharia precizeaza faptul ca, in locul unui martor barbat, se pot prezenta doi martori femei. Daca nu reusesc sa aduca aceste marturii, femeile pot fi condamnate pentru adulter, la 100 de lovituri de bici sau chiar la ucidere prin lapidare. „Moarte lui Musharraf!“ Partidele musulmane din Pakistan privesc aceasta lege ca fiind sacra, bazata pe Coran si pe Sharia. Proiectul de lege pentru protejarea femeilor, pus in discutie in parlament de sustinatorii lui Musharraf, a declansat furia islamistilor radicali, care au parasit sediul legislativului revoltati, rupind copii ale proiectului. “Aceasta lege este impotriva Sfintului Coran“, a strigat Maulana Fazlur Rehman, liderul opozitiei militante. Moderatie luminata Generalul Musharraf, sustinator al „moderatiei luminate“ si un aliat de nadejde al SUA in razboiul antiterorist , a supravietuit pina acum la trei incercari de asasinare puse la cale de islamisti . Partidul sau a introdus luna trecuta o lege care permite eliberarea pe cautiune a femeilor inchise pentru adulter sau alte infractiuni marunte. Musharraf a asteptat sapte ani pina sa introduca modificarile legislative referitoare la drepturile femeilor, cerute de aliatii sai occidentali . Divortez prin SMS In Islam, pentru a divorta de sotie, este suficient ca barbatul sa ii spuna de trei ori “Divortez de tine!”. In Malaiezia, in 2003, un tribunal a decis ca divortul se poate face si prin SMS, daca textul e destul de clar.
  •   2006-08-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.