Social

#Dacian Ciolos birocratie #copii legalizate #cazier fiscal

Adio, cazier si copii legalizate! Primele masuri anti-birocratie luate de Guvernul Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca guvernul va stabili prin ordonanta de urgenta ca institutiile nu vor mai cere de la cetatean cazierul judiciar, urmand sa-l obtina singure, de la institutiile abilitate. Ceea ce inseamna ca 2,5 milioane de drumuri la politie pentru ridicarea unui cazier judiciar vor fi eliminate. Ordonanta de urgenta va elimina si alte prevederi briocratice referitoare la copia legalizata, la plata taxelor pentru emiterea cartii de identitate si pasaport, precum si adeverinta pentru inscriere la ajutorul de somaj.

Acest cazier judiciar se va solicita doar intre institutii in asa fel incat cetateanul nu va mai trebui sa se plimbe intre ghisee, sa scoata cazierul judiciar pe o hartie de la un ghiseu si sa-l depuna la alt ghiseu. Apoi, in relatia cu Fiscul va exista posibilitatea platilor prin card, atat la ghiseele ANAF cat si la trezorerie pentru diferite dari sau obligatii financiare”, a declarat premierul Dacian Ciolos.

si copiile legalizate vor fi eliminate, a adaugat premierul.

”Aceasta legalizare se va face conform cu originalul de catre functionarii care solicita  aceste documente in asa fel incat nu vor mai trebui cheltuieli suplimentare sau sa punem oamenii in plus pe drumuri pentru chestiuni care se pot face si mai simplu”.

”Copiile dupa buletin, care se solicita la foarte multe dosare, ele vor putea fi trimise si prin email. in termen de 30 de zile, institutiile publice au obligatia sa anunte adresa de email la care se vor putea transmite aceste documente atunci cand ele sunt solicitate”, a subliniat Dacian Ciolos.

Sursa foto: diplomaticourier.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea