Social

#aspiratoare UE #vacuum #aspirator #curatenie

Adio, aspiratoare zgomotoase! E lege!

Incepand de astazi, 1 septembrie, UE a interzis vanzarea aspiratoarelor puternice si zgomotoase. Comisia Europeana a decis sa interzica comercializarea aspiratoarelor care consuma peste 900w si peste 80 decibeli.

Decizia este contestata de mai multe organizatii care considera ca locuintele nu vor fi curatate in mod corespunzator daca oamenii trebuie sa cumpere aspiratoare cu putere mai mica.

Biroul European pentru Mediu (EEB) a declarat, potrivit BBC News, ca: „Puterea nu este intotdeauna egala cu performanta, desi conceptia gresita a devenit larg raspandita. Unele modele eficiente au mentinut standarde inalte de colectare a prafului in timp ce consuma mult mai putina energie – datorita inovatiei de proiectare”.

Pe pagina oficiala a UE se arata: „Cu un aspirator mai eficient, Europa in ansamblul sau poate economisi pana la 20 TWh de energie electrica pe an pana in 2020. Aceasta este echivalentul consumului anual de energie electrica din Belgia. De asemenea, inseamna ca peste 6 milioane de tone de CO2 nu vor fi emise – despre emisiile anuale ale celor opt centrale electrice de dimensiuni medii”.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-09-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.