Social

#Adina Buzatu evaziune fiscala #Adina Buzatu #evaziune fiscala

Adina Buzatu, suspectata de evaziune fiscala

Stilista Adina Buzatu si scriitorul Eugen Burada se numara printre suspectii din dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care politistii de investigare a criminalitatii economice si procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti au efectuat, joi dimineata, 34 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judeţele Prahova, Iasi, Suceava si Ilfov.

“Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 - 2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. in fapt, persoanele in cauza, prin intermediul a 20 de societaţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate. in baza facturilor emise de firmele ”fantoma”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si T.V.A. dedusa in mod ilegal”, se arata intr-un comunicat al Poliţiei Romane.

Sumele de bani rulate prin circuitul fictiv si care constituie produsul infracţiunii de spalare a banilor sunt in cuantum de 117.746.750 de lei.

27 de mandate de aducere vor fi puse in executare, iar persoanele depistate vor fi audiate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea