Social

Aderarea statelor balcanice la UE va contribui la menţinerea păcii în Europa

Pre
edintele croat, Stipe Mesici, şi omologul său grec, Karolos Papoulias, au declarat marţi că integrarea ţărilor balcanice în Uniunea Europeană va contribui la menţinerea păcii în Europa, transmite AFP. "Viziunea politicii internaţionale a Greciei este că statele din Balcani trebuie să facă parte din Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Greciei, în urma unei întalniri cu Mesici. "Numai în acest fel pot contribui la o dezvoltare a Europei în privinţa păcii. În plus, este vorba despre o parte importantă şi dinamică a Europei", a adăugat Papoulias, care a început marţi o vizită de trei zile în Croaţia. Conform acestuia, aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană, statul balcanic care ar putea deveni următorul membru al blocului comunitar, va fi un "eveniment istoric" pentru regiune şi un "nucleu" al păcii din această parte a continentului european. Preşedintele croat a indicat, la randul său, că "Europa unită şi fără frontiere exclude războiul ca mijloc politic" şi "şi-a început viitorul fără conflicte". "Noi vrem să creem această ambianţă în Europa de Sud-Est", a precizat Mesici. Dezmembrarea Iugoslaviei, la începutul anilor ''''90, a generat o serie de conflicte în Croaţia (1991-1995), Bosnia (1992-1995) şi în provincia sarbă Kosovo (1998-1999), soldate cu peste 200.000 de morţi. Croaţia a demarat, în octombrie 2005, negocierile de aderare la UE şi speră să adere la blocul comunitar pană la sfarşitul deceniului. Albania, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Muntenegru şi Serbia se află în diverse stadii ale demersurilor ce vizează consolidarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.
  •   2007-03-15
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.