Social

Activitate fizica printre noxe si praf

Reco
mandarile medicilor impotriva bolilor "civilizatiei" (obezitatea, diabetul, afectiunile cardiace) vizeaza efectuarea constanta a activitatii fizice. In Romania lipsa spatiilor sportive ii sileste pe sportivi sa inhaleze norii de praf si noxele. Inactivitatea fizica este un factor de risc pentru bolile coronare, informeaza bbc.co.uk. Lipsa exercitiului fizic creste riscul atacului de inima. Efectele benefice ale miscarii sunt numeroase: pastreaza sanatate buna. In ciuda acestor beneficii, multi o neglijeaza. De exemplu, BBC health mentioneaza ca multor persoane le este greu sa inceapa exercitiile fizice, viata cotidiana reducand mult activitatea fizica. "Mare parte din noi au masini , iar din ce in ce oamenii stau acasa in fata computerelor", precizeaza bbc.co.uk. si medicii romani pledeaza pentru cat mai multa miscare, deoarece sedentarismul este un rau care caracterizeaza toate societatile. Totusi romanii doritori sa faca sport nu prea au unde sa practice. Daca in tari precum Anglia sau Franta oamenii au posibilitatea sa faca jogging, inot sau sa mearga cu bicicleta in locuri amenajate, pe piste special create, in Romania aceste spatii lipsesc. "Ar trebui sa apara sali de sport, terenuri speciale in fiecare cartier, cat mai accesibile financiar. Din pacate, nici la scoala copiii nu fac sport. Ei fug de la ore, preferand sa stea in fata calculatorului", subliniaza dr. Sanda Iliescu, seful Ambulatorului de specialitate pentru sportivi Bucuresti.
  •   2007-07-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.