Social

#muzica vindecatoare #combatere durere #jazz #muzica #durere

Aceasta este muzica vindecatoare! Iata ce trebuie sa asculti ca sa scapi de durere!

Pacientii care asculta jazz dupa o operatie se simt mai bine, mai relaxati, iar durerea este diminuata, arata o cercetare realizata de specialisti americani, citata de medicaldaily.com.

Studiul a fost coordonat de cercetatorul Flower Austin, de la Penn State Milton S. Hershey Medical Center,  si arata ca medicii le dau pacientilor, dupa operatie, medicamente pentru controlul durerii, desi de cele mai multe ori acestea au efecte secundare neplacute.

56 de femei cu varsta intre 18 si 75 de ani, care au suferit histerectomie, au ascultat jazz timp ce jumatate de ora dupa operatie sau au purtat casti ca sa nu auda niciun zgomot.

Tensiunea, pulsul si nivelul de durere si de anxietate au fost monitorizate la fiecare cinci minute. In cazul pacientelor care au ascultat jazz, pulsul a scazut dupa doar 20 de minute, iar dupa 10 minute nivelul de durere resimtita s-a redus semnificativ, spre deosebire de pacientii din grupul care nu asculta nimic.

Austin sustine ca aceasta metoda de terapie ar trebui folosita in spitale, intrucat, pe langa faptul ca este eficienta, nici nu presupune cheltuieli mari. Medicul recomanda jazz-ul nu doar dupa operatie, ci oricand o durere nu iti da pace.

Sursa foto: womansinsite.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea