Social

Acces treptat la piata muncii in U.K.

Guve
rnul britanic a anuntat ca va permite muncitorilor din Romania acces treptat la piata muncii, dupa aderare. În acest scop, guvernul va institui o legislatie secundara, care va impune initial restrictii asupra accesului cetatenilor acestor tari la piata de munca. De la 1 ianuarie 2007, ca membri ai Zonei Economice Europene (EEA), cetatenii romani vor avea libertatea de a calatori si a se stabili in orice stat membru. Ei nu vor avea nevoie de permisiune pentru a intra sau a ramane sa locuiasca legal in Marea Britanie. Nu vor avea insa drept de resedinta in calitate de muncitor. Cetatenii romani care doresc sa munceasca in Marea Britanie vor avea nevoie sa obtina permisiunea de a lucra inainte de a incepe activitatea in orice loc de munca. Vor putea obtine acest document, in general, acei muncitori calificati care indeplinesc cerintele pentru emiterea unui permis de munca in conformitate cu reglementarile actuale. De retinut faptul ca documentele de autorizare a muncii vor fi emise si muncitorilor cu o calificare mai slaba ce vin pentru o activitate sezoniera in agricultura si in sectorul prelucrator alimentar. E interzisa munca fara permis Important este faptul ca va constitui infractiune incercarea unui patron englez de a angaja un cetatean roman care intra sub incidenta obligativitatii de a detine un document de autorizare a muncii, dar nu poseda un asemenea document, sau care presteaza o munca, alta decat cea specificata in acel document. Si persoana angajata astfel va fi considerata ca savarsind o infractiune. Legea va prevede urmarirea penala pentru aceasta fapta, dar si posibilitatea neinceperii urmaririi penale in cazul in care persoana este de acord sa plateasca o amenda.
  •   2006-12-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.