Social

#Raed Arafat Colectiv #raed arafat #tragedie Colectiv #colectiv

A trecut un an! Ce s-a schimbat dupa tragedia de la Colectiv

64 de morti, sute de raniti, durere si adevaruri despre Romania scoase inca o data la iveala inca o data a lasat in urma tragedia de la Colectiv, din 30 octombrie 2015. Dar oare am invatat ceva? Iata ce spun ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat!

 

In opinia ministrului Sanatatii, pentru pacientii cu arsuri s-au facut cativa pasi importanti.

„A fost o actiune prioritara, practic o noua sursa de finantare rezonabila pentru sectiile de arsi din spitale. De asemenea, ne uitam la masuri asupra infrastructurii. Vorbim de reconditionarea sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi, de asemenea, de planuri pentru spitale si centre noi de arsi”, a spus ministrul Vlad Voiculescu, pentru news.ro.

„Apoi, vorbim de finantarea mai buna a echipamentelor, a tuturor consumabilelor necesare, planuri pentru o platforma noua moderna. Vom extinde sectia de la Spitalul Floreasca, pana la sfarsitul acestui an si va fi incheiata reconditionarea si reechiparea sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi, tot pana la sfarsitul acestui an, adupa cum am stabilit cu primarul sectorului 1 Dan Tudorache, caruia ii multumesc pentru sprijin”, a mai afirmat Voiculescu.


 

“La scurt timp dupa tragedie a iesit o hotarare de guvern care a permis masuri mult mai serioase si mult mai clare in privinta celor care nu au autorizatie si care pun viata in pericol. S-a lasat o perioada de adaptare, care a fost prelungita pana la jumatatea anului viitor. insa, punem lacatul pe usile celor care pun viata oamenilor in pericol. E, poate, una dintre cele mai importante masuri, la care noi lucram dinainte de incendiul de la Colectiv, mai exact din martie 2015. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a inceput sa efectueze controale si pe numarul maxim de oameni care puteau intra intr-un local, dupa ce legea le-a permis acest lucru, pentru a nu intampina probleme la evacuare in caz de urgenta. in schimb, cei care au avut toate hartiile in regula au putut sa obtina mai usor autorizatia. A disparut problema expertilor care erau foarte putini, motiv pentru care multi nu-si mai luau autorizatia”, a spus Raed Arafat pentru Adevarul.

Coordonarea va fi intr-un singur

 

“S-a stabilit concret cine preia comanda intr-o astfel de tragedie... Acum o luna si jumatate s-a dat aceasta hotarare care prevede modul de actiune, care sunt institutiile obligate sa acorde sprijin in interventie, dar si care este sistemul de comanda. Cel mai important va fi, mai ales pentru Bucuresti, comasarea dispeceratului Ambulantei cu cel de la Pompieri, acolo unde este si SMURD-ul, in noua cladire pusa la dispozitie de Primaria Municipiului Bucuresti. Astfel coordonarea va fi intr-un singur loc si rapoartele vor ajunge intr-un singur loc, pentru a avea o imagine corecta a interventiei”, a mai spus Raed Arafat pentru sursa citata.

 


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea