Social

# regele bluesului # a murit bb king #bb king

A murit un cantaret urias! Ai dansat pe melodiile lui

Legendarul cantaret de blues B.B. King a murit in somn, azi noapte, in casa sa din Las Vegas. BB King avea 89 de ani si fusese internat in aprilie, in urma complicatiilor cauzate de diabetul de tip 2 de care suferea de peste trei decenii.


Tratamentul parea sa dea roade, si, in luna mai, artistul a publicat un mesaj pe contul sau de Facebook in care si-a asigurat fanii ca se simtea mai bine.

In ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sanatate. In octombrie 2014, cantaretul si-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate in turneul sau nord-american, dupa ce a cazut pe scena, in timpul unei reprezentatii la House of Blues din Chicago, scrie Mediafax.

In primavara anului trecut, celebrul interpret de blues le-a cerut iertare fanilor sai dupa o reprezentatie nereusita, atribuita ulterior faptului ca uitase sa ia unul dintre medicamentele ce i-au fost prescrise de medici.

Muzicianul american, care si-a capatat renumele de "King of the Blues" ("Regele blues-ului"), este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din toate timpurile si artisti mari, precum Eric Clapton, spun ca s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa. Printre melodiile care l-au consacrat se numara "Every Day I Have The Blues" si "The Thrill Is Gone".

Foto: en.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea