Social

# Mircea Ionescu Quintus deces # Mircea Ionescu Quintus a murit #mircea ionescu quintus

A murit Mircea Ionescu Quintus! Marturisirile din ultima aparitie publica

Doliu in politica romaneasca! Fostul presedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus s-a stins din viata vineri, 15 septembrie la vârsta de 100 de ani.

Presedintele de onoare al PNL, nascut in 1917, in plin Razboi Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a inscris in PNL la vârsta de 19 ani, a luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost detinut politic in perioada comunista, iar dupa Revolutie a fost presedinte al PNL, ministru al Justitiei, deputat si de doua ori senator.

In ultima sa aparitie publica, Mircea Ionescu Quintus spunea, in 17 martie 2017, atunci când a fost decorat la Palatul Cotroceni, ca viata sa e un roman si si-a facut datoria de român si ostas. Fostul presedinte al liberalilor povestea atunci ca în viata nu a vrut sa faca lucruri incorecte si a ales sa traiasca fara compromisuri.

“Viata mea a fost un roman. Pentru ca am trait peste 100 de pagini tiparite. Am luat viata pe umerii mei si pe raspunderea mea înca de la 15 ani, atunci când bunul si valorosul meu parinte ne-a lasat. De atunci am avut raspunderea familiei si el, tatal meu, a murit sarac. Eu nu sunt sacar. Am o casa a sotiei mele de zestre în care stam si cu retributiile pe care le primesc, avem tot ce ne trebuie. Prin urmare, nu sunt sarac, dar nici nu am pus nimic deoparte. Eram vicepresedinte al Camerei Deputatilor si m-am trezit cu doua persoane frumoase care mi-au spus “Dumneavoastra sunteti avocat. Vrem sa va angajam”. Am spus “eu am treaba aici, sunt vicepresedinte al Camerei Deputatilor”. Ei mi-au spus ca nu are importanta, doar pentru consultari. Aveam 10.000 de lei salariul, ei au spus ca îmi ofera salariul un milion. Am crezut ca nu aud bine. Ei ziceau “pentru priceperea dumneavoastra”. Am spus “Sunteti liberi”. M-am ferit de compromisuri, de lucruri care mi s-au parut incorecte", declara, în data de 17 martie 2017, Mircea Ionescu Quintus.

Fostul presedinte al PNL a vorbit si despre experienta sa de peste 50 de ani ca avocat.

„Mi-am impartit romanul vietii in trei capitole si de fiecare data am incercat sa imi slujesc oamenii, societatea si patria si mi-am facut datoria ca m-am pregatit pentru profesia de avocat. Cred ca mi-am facut datoria ca profesionist, 50 de ani am fost avocat, peste 30 si ceva de ani eram avocat sub regimul comunist si orice vorba gresita te trimitea pe unde am fost si eu de altfel. Mi-am facut datoria ca roman si ca ostas. in 1938 am imbracat haina militara si peste 7 ani am dat-o jos.Mi-a facut datoria si am primit o inalta distinctie de razboi", a mai afirmat emotionat Mircea Ionescu Quintus, conform Mediafax.

Sursa foto: psnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea