Social

#gabriel garcia marquez #marquez a murit #cauza mortii marquez

Un veac de doliu. Gabriel Garcia Marquez a murit!

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit joi seara, la varsta de 87 de ani, potrivit BBC. Cauzele decesului nu se cunosc inca, insa laureatul premiului Nobel pentru literatura avea o stare precara a sanatatii de mai multi ani.

Marquez a fost diagnosticat cu cancer limfatic in urma cu 12 ani. Intre timp, scriitorul a devenit suferind si de Alzheimer.

Capodopera lui Gabriel Garcia Marquez este considerata romanul din 1967 "Un veac de singuratate", care descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Cartea este considerara una din cele mai bune opere ale realismului fantastic la nivel mondial si a fost tiparita in 30 de milioane de copii si tradusa in peste 25 de limbi. Foarte cunoscute sunt si "Cronica unei morti anuntate" (1981), "Dragostea in vremea holerei" (1985), "Generalul in labirintul sau" (1989) si "Povestea tarfelor mele triste" (2004).

Marquez a fost prieten cu Fidel Castro, care l-a numit "un barbat cu bunatatea unui copil si un talent cosmic". Cercul lui de prieteni din Mexic ii includea pe faimosii scriitori mexicani Octavio Paz si Carlos Fuentes, scrie cotidianul.ro.

Gabriel Garcia Marquez a fost "cel mai mare columbian", a scris pe Twitter presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos. "Un veac de singuratate si tristete în fata mortii celui mai mare columbian din toate timpurile. Solidaritate si condoleanţe lui Gaba si familiei. Uriasii nu mor niciodata", a mai spus oficialul columbian.
Foto: vivelohoy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea