Social

#inventatorul Iustin Capra #inventator roman #deces Iustin Capra #Iustin Capra #diabet

A murit cel mai cunoscut inventator roman. Iustin Capra a influentat inclusiv industria spatiala americana

Luni seara s-a stins din viata cel mai cunoscut inventator roman, inginerul Iustin Capra. Geniu al inventicii romanesti de peste sase decenii, Capra a murit intr-un salon de spital din Ploiesti fiind rapus de diabet. In urma sa raman zeci de inventii care au schimbat intr-o anumita masura imaginea lumii.

In varsta de 82 de ani, Iustin Capra a continuat sa isi dedice timpul inventiilor sale pana in ultimii ani, cea mai recenta realizare premiata in cadrul unui salon international fiind un triciclu electric prezentat la Salonul international de la Geneva in 2008.

De numele sau se leaga zeci de prototipuri de masini nepoluante si cu comenzi actionate din simpla apasare a unor butoane, dar si o inventie mai veche care i-a adus o pedeapsa cu puscaria in timpul comunismului.

In 1956, tanarul Iustin Capra scotea la iveala un rucsac zburator individual, o inventie nemaivazuta pana la acea ora. Banuind ca ar incerca sa fuga din tara cu ajutorul masinariei sale, autoritatile comuniste l-au condamnat la inchisoare. In cele din urma, inventia sa a fost preluata de NASA, fiind folosita la propulsia in spatiu a cosmonautilor.

Sursa foto: certitudinea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea