Social

#cartofi #paste fainoase #cartofi prajiti #carbohidrati #mituri ingrasare #mituri cartofi ingrasare

A mai picat un mit! Cartofii si pastele fainoase nu ingrasa!

Ti se spune adesea ca, daca vrei sa slabesti sau sa te mentii la o greutate constanta, trebuie sa eviti cu orice pret cartofii si pastele fainoase. Potrivit unor calcule recente, s-a dovedit ca acestea nu sunt nici pe departe atat de nocive, scrie passionsante.be, citat de Agerpres.

Astfel, se pare ca doar modul in care sunt preparate cartofii si pastele fainoase si sosurile care li se alatura pot duce la kilograme in plus, intrucat, consumate ca atare, aceste alimente contin multi nutrienti si au putine calorii.

Potrivit cercetarilor, 200 g de cartofi fierti reprezinta doar 152 de kilocalorii si contin 0% materii grase. In schimb, aceeasi cantitate de cartofi, insa prajiti, furnizeaza 686 de kilocalorii si 42 de grame de materie grasa.

Intrucat, alaturi de orez si paine, cartofii si pastele sunt considerate alimente de baza pentru o viata sanatoasa si echilibrata, specialistii recomanda ca 55% din aportul zilnic de energie sa provina din carbohidrati, cu cel mult 30% materii grase. Asta inseamna ca ar trebui sa mancam zilnic patru-cinci cartofi fierti sau 200 de grame de orez ori de paste fainoase. De asemenea, pentru a obtine acelasi aport de energie putem consuma intre cinci si 12 felii mici de paine, adica maximum 420 de grame.

Sursa foto: cecilecuisine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea