Emotii mari pentru absolventii clasei a opta. Astazi, 19 iunie, a inceput Evaluarea Nationala. Prima proba de examen a fost cea de Limba si literatura romana.

Peste 144.000 de elevi au sustinut astazi examenul de Limba si Literatura Romana, ce are loc in peste 4000 de centre organizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Absolventii de clasa a VIII-a au avut de analizat poezia "Ploaia" de Magda Isanos si o compunere libera despre o intamplare reala sau imaginara de la o competitie sportiva.

Marti, 21 iunie, se va sutine examenul la matematica, urmand ca in data de miercuri, 22 iunie, elevii sa sutina Limba si literatura materna - proba scrisa.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 26 iunie, pana la ora 16:00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 30 iunie.

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat de duminica seara deschiderea unui numar de telefon gratuit la care pot fi anuntate disfunctionalitatile din timpul examenului. Acesta este 0800801100 si va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei.

Sursa foto: examenultau.ro

  •   2017-06-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii