Social

#anxietate #stres #antiperspirant #deodorant # studiu stres # efecte stres # stres transpiratie

Ce efect bizar are stresul! Iata un nou mod in care te afecteaza dramatic

Stresul determina reactii variate la nivelul organismului, de la cresterea ritmului cardiac la transpiratia abundenta. Cea din urma poate fi cu adevarat problematica, potrivit unui studiu recent, care dezvaluie ca, in situatii de stres acut, perceptia asupra mirosurilor este modificata in sens negativ.

Un nou studiu, efectuat de cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison, a dezvaluit ca simtul mirosului este afectat in situatii de stres si anxietate ridicata, acestea din urma determinand modificari la nivel cerebral care fac ca mirosurile neutre sa fie percepute ca fiind neplacute, informeaza Daily Mail.

In urma unui experiment, Wen Li, profesor de psihologie la Universitatea Wisconsin-Madison, a identificat o legatura clara intre stres si anxietate si perceptia mirosurilor.

Cercetatorul s-a folosit de imagistica prin rezonanta magnetica pentru a-si demonstra ipoteza, RMN-urile efectuate voluntarilor inclusi in studiu dezvaluind ca stresul si anxietatea creeaza o legatura intre centrul emotiilor si cel al mirosului si transforma aromele "benigne" intr-unele neplacute.

"Oamenii cu un nivel ridicat de anxietate prezinta o descrestere a perceptiei pozitive asupra mirosurilor. Acestea devin tot mai neplacute pe masura ce anxietatea creste", a mai precizat cercetatorul.

Foto:ultravation.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea