Social

#elevi #copii #manuale #copii romania #manuale vechi

90% dintre copiii din Romania invata dupa manuale vechi

90% dintre copiii din Romania invata dupa manuale vechi, jumatate dintre ele fiind uzate moral, sustine Mario de Mezzo, presedintele Uniunii Editorilor din Romania.

Mezzo spune ca toate statisticile arata ca tara noastra ocupa ultimul loc in UE in ceea ce priveste consumul de carte. In total, vanzarile de carte din Romania sunt de aproximativ 100 de milioane de euro, din care manualele reprezinta in jur de patru milioane de euro (circa de 4%).

Presedintele Uniunii Editorilor din Romania sustine ca piata manualelor din Romania este un dezastru si ca in cei 23 de ani de la Revolutie niciun ministru al Educatiei nu a acordat atentie acestora.

"Cel mai nou manual din Romania este editat in 2006. Deci de atunci nu mai exista manuale noi. Cel mai vechi e din 1996. Noi avem copii nascuti in 1998 si care invata dupa manuale din 1996, cand nu aveam internet sau telefon mobil. Informatiile sunt depasite si nu mai tin ritmul cu dinamica vremii", atrage atentia Mario de Mezzo.

Sursa foto: clasapregatitoare.or

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea