Social

#imigranti siria # imigranti morti #criza migranti

71 de sirieni morti intr-un camion frigorific! Romani implicati in scandalul imigrantilor ilegali

71 de persoane, printre care 8 femei si 4 copii, au murit in conditii ingrozitoare pe drumul spre libertate: axfisiate intr-un camion frigorific, abandonate apoi pe o autostrada din Austria. Autoritatile cauta vinovatii, insa criza migrantilor este abia la inceput, avertizeaza specialistii.

Autoritatile austriece au descoperit cadavrele in descompunere ale migrantilor sirieni dupa ce a fost semnalat ca un camion este abandonat de aproximativ 24 de ore pe banda de urgenta a unei autostrazi austriece. Politistii au fost socati cand s-au apropiat: sange si alte lichide corporale se scurgeau din camionul frigorific, care, se pare, venea din Ungaria. Descoperirea macabra de joi seara este socanta: 4 copii erau inghesuiti printre sirieni, cel mai mic fiind o fetita de doar 2 ani. 

4 persoane au fost retinute in acest caz. Soferul camionului nu este de gasit. Initial, autoritatile ungare au anuntat ca un roman ar fi implicat direct in aceasta tragedie, insa informatia a fost infirmata ulterior. Totusi, alti romani sunt implicati in aceasta criza a migrantilor din Siria, Libia, Afghanistan si Irak. Un sofer roman, in varsta de 31 de ani, a fost retinut de autoritatile ungare dupa ce s-a rasturnat cu o duba pe o autostrada din Ungaria. El transporta 18 persoane, care incercau sa ajunga ilegal la Budapesta. Un alt roman a fost retinut si condamnat pe 24 august la un an si jumatate pentru trafic de persoane, dupa ce a fost prins la granita cu Ungaria incercand sa ajute 6 sirieni sa treaca ilegal granita. El a primit si interdictia de a mai intra in Ungaria timp de 3 ani.

Foto: bbc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea