Social

#legume #fructe #alimente toxice #legume toxice #fructe toxice

7 fructe si legume banale care te pot ucide!

Alimentele care arata bine si despre care credem ca sunt sanatoase nu sunt, de multe ori, nici pe departe asa cum par. Potrivit unor studii citate de evz.ro, milioane de oameni mor anual la nivel mondial din cauza alimentelor pe care le consuma.

Astfel, s-a demonstrat stiintific ca unele alimente banale, precum cartoful sau mango, contin substante care, consumate in cantitati mari, pot provoaca decesul.

Samburii merelor, ai perelor, ai piersicilor sau ai fructelor de mango contin o toxina numita amygdaline, care in cantitati mari poate fi foarte toxica, arata health.com. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu este periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti.

Cartofii, in schimb, atunci cand sunt expusi la prea multa lumina, se inverzesc si produc o toxina numita solanina. De aceea este bine ca, daca observi o zona verde chiar sub coaja, sa o elimini pentru ca altfel cartofii devenind periculosi.

De asemenea fasolea rosie negatita este contraindicata, deoarece contine o toxina naturala numita lectina.

Frunzele de rubarba sunt toxice, intrucat contin acid oxalic, care poate provoca moartea. De aceea trebuie consumate doar petiolele plantei.

Sursa foto: libertatea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea