Social

#exercitii situatii de urgenta #sirene Romania #exercitiu ISU

7.700 de sirene vor suna in toata Romania timp de patru zile!

Incepand de astazi, aproximativ 7.700 de sirene care anunta situatiile de urgenta vor suna alternativ, in toata tara, pe parcursul a patru zile, intre orele 10.00 si 15.00, in cel mai amplu exercitiu de testare a sirenelor.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca populatia trebuie sa stie ce inseamna fiecare sunet al sirenei, in cazul unor situatii de mare risc. Anuntul de testare a sirenelor a fost facut de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pe pagina de Facebook, cu indemnul ”#SHARE ca sa nu fim luati prin surprindere”.

Potrivit calendarul exercitiului PROCIV 2017, marti sirenele vor suna in judetele Braila, Calarasi, Constanta, Ialomita, Tulcea si Vrancea, iar miercuri exercitiul va avea loc in Bucuresti, Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzau, Dambovita, Giurgiu si Iasi.

Joi, sirenele pentru situatii de urgenta vor fi testete in Alba, Harghita, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Maramures, Mures, Satu Mare, Salaj si Sibiu, iar vineri exercitiul se va desfasura in judetele Arad, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis si Valcea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea