Social

#anca boagiu #autostrada #elena udrea

430 de kilometri de autostrada pana in 2013, promite Anca Boagiu

Ministrul Transporturilor a anuntat ca planuieste sa contruiasca 190 de kilometri de autostrazi in urmatorii trei ani, pe langa cei 243 kilometri de autostrada programati pentru urmatorii doi ani.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pregateste pentru anul viitor autostrada pana in 2013 - 2015 si modernizarea a 166 km de cale ferata .

Proiectele vor beneficia de de 72% din bugetul ministerul pe 2011, respectiv 8,3 miliarde de lei, potrivit Gandul.

Planul pentru cei 289 de kilometri de autostrada include cinci tronsoane: Nadlac -Arad (38,8 km, 234 milioane euro), Orastie-Sibiu (82 km, 693 milioane euro), Deva -Orastie (32,8 km, 355 milioane euro), Timisoara- Lugoj (35,6 km, 217 milioane euro) si Lugoj-Deva (99,5 km, 1,02 miliarde euro).

Guvernul va investi prioritar in infrastructura localitatilor cu potential turistic, a explicat Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Daca vin turisti aici, nu se poate sa nu aiba o casa de cultura unde sa poata sa aiba o activitate culturala, de divertisment. Nu se poate fara apa, fara drum, fara sa le oferi sansa unui divertisment de calitate. Eu, unde vad statiune, zic ca acolo se face proiectul fiindca banii nu sunt pentru toata tara, dar acolo unde sunt statiuni incercam sa finantam proiectele fiindca, daca vin turistii, banii se intorc la comunitate, la primarie, la cei care presteaza turismul", a explicat Udrea, citata de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea